(Vegan) Bananenbrood

Deel dit artikel

Dit recept voor (vegan) bananenbrood leerde ik samen met enkele lucky Plooyers kennen op retreat in Ibiza uit de keuken van de allerliefste Remko!

Ingrediënten:

3 rijpe bananen
2 el agevesiroop
1 tl kaneel
4 el (gesmolten) kokosolie
135 gram havermeel (zelf te maken door havervlokken in de foodprocessor te malen)
1 tl bakpoeder (ik gebruik de glutenvrije versie)
1 tl bicar
1 tl appelazijn
handvol walnoten
snuifje zout
handvol naar keuze: blauwe bes, rozijn, appelstukjes, choconibs, …
optionele toevoeging: 2 el psyllium husk of gebroken lijnzaad (voor een goede darmtransit)

How to?

Stap 1: verwarm de over voor op 170°
Stap 2: prak de bananen tot een papje
Stap 3: voeg de agavesiroop, gesmolten kokosolie en kaneel toe aan het papje en roer goed door
Stap 4: voeg nu ook het havermeel, bakpoeder, bicar, de appelazijn en het zout toe aan het papje en meng grondig
Stap 5: walnoten en keuze (en eventuele optionele toevoeging) doorroeren
Stap 6: bakvorm bekleden met bakpapier en vullen met het beslag
Stap 7: eventueel decoreren met banaan, noten, …
Stap 8: bake it! (ongeveer 40 minuten)

Smakelijk!

En liefs,

Noé